![]() |
![]() |
#1 |
Hayat sensiz 0’ın 6’da! Angara ![]() ![]() |
![]() Tavuklu Sebzeli Fırın Makarna
Tavuklu Sebzeli Fırın Makarna
Tavuklu Sebzeli Fırın Makarna Malzemeleri 250 gr. cannelloni 2 adet kemikli kalça tavuk but 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç – rende ¼ adet kereviz – rende Tuz Karabiber 5 adet mantar 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 – 1,5 su bardağı süt Araları için Malzemeler Rendelenmiş kaşar peyniri Kırmızı soğan Üzeri için Malzemeler 2 küp tereyağı 1 tatlı kaşığı un ½ su bardağı süt Çeri domates Kırmızı soğan Rendelenmiş kaşar peyniri Ön hazırlık için; Makarnalarınızı 7 – 8 dakika haşlayın ve süzün. Birbirlerine yapışmamaları için üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Tavuklarınızı haşlayın ve ince ince didikleyin. İç harç için; Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip ısıtın. Isınan yağın içine rendelenmiş havuç ve kerevizi ekleyip sotelemeye başlayın. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Sebzeler diriliğini kaybedince ince doğradığınız mantarları ilave edin. Tavanın ortasını açın ve tereyağını ilave edip eritin. Üzerine unu ilave edip kavurun. Hafif kokusu çıkınca sütü ilave edin ve her şeyi iyice karıştırarak bir beşamel elde edin. Didiklediğiniz tavukları ekleyin ve karıştırın. Birleştirmek için; 24 cm.’lik kelepçeli kilitli kek kalıbının tabanına fırın kağıdı serin ve kilidini kapatın. Haşladığınız makarnaları makasla ortadan ikiye keserek tabana bir kat dizin. Hazırladığınız iç harcın yarısını makarnanın üzerine koyun ve yayın. İnce dilimlediğiniz kırmızı soğanları üzerine dizin. Ardından rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin ve tekrar makarna dizin. Tavuk harcını tekrar yayıp kırmızı soğan ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip tekrar makarna dizin. Üzeri için; İç harcı yaptığınız tavayı tekrar ocağa alın ve tereyağını ekleyip eritin. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Sütü ilave edip karıştırın ve bir beşamel elde edin. Hazır olan beşameli makarnanın üzerine dökün ve yayın. Üzerine dilimlenmiş çeri domates ve kırmızı soğanları dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin. Ardından üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve peynirler eriyene kadar 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkınca 5 – 10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] |
Yer İmleri |
Etiketler |
fırın, makarna, sebzeli, tavuklu |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Fırın Makarna | anatoLya | Makarna Çeşitleri | 0 | 15 Temmuz 2024 15:21 |
Pestolu Makarna | anatoLya | Makarna Çeşitleri | 0 | 15 Temmuz 2024 15:17 |
Makarna Böreği | anatoLya | Makarna Çeşitleri | 0 | 15 Temmuz 2024 15:16 |
Tavuklu pirinç çorbasi | anatoLya | Çorba Çeşitleri | 0 | 13 Temmuz 2024 18:58 |
Fırın Ağzı Tarifi | Papatya | Et ve Et Ürünleri | 2 | 18 Nisan 2024 09:46 |
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc. Medyum Cavidan Hoca Forumda.Org, altyapısını oluşturan yazılım olan vBulletin®'i lisanslı kullanmaktadır. webmaster forum - webmaster forumu |
Forumda.Org, bir webmaster forumudur. Bu yüzden forumumuza kaydolan her üye, kontrol edilmeksizin içerik paylaşabilir. 5651 sayılı kanuna göre forum sitemiz yer sağlayıcı kapsamındadır. İçerik sağlayıcı değildir. İçerik sağlayıcı; içeriği üreten, yayımlayan forum üyesidir. Dolayısıyla bildirim almadığımızda içeriklerden yana yükümlülüğümüz doğmaz. Bu itibarla; paylaşılan materyallerden doğabilecek her türlü yasal sorumluluk paylaşımı gerçekleştiren kullanıcıya aittir. Forumda.Org, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyetin görülmesi durumunda bildirimi için İLETİŞİM linkindeki form doldurulursa, ilgili içeriğe ilişkin hukuki inceleme yapılacak ve en geç 48 saat içerisinde işlem gerçekleştirilip dönüş sağlanacaktır. 5101 sayılı yasayla değişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafından yasaklanmış olup, yasal işlem başlatılması durumunda, paylaşan kişilerin bilgileri müzekkere yazan yetkili makam ile paylaşılacaktır. |