Genel forum adına her şey bu forumda!  

Geri Git   Genel forum adına her şey bu forumda! > Forumda.Org - Genel, Güncel ve Yaşama Dair > Sağlık Köşesi > Ağız ve Diş Sağlığı


Dişte Oluşan İltihapların Sebepleri


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 19 Ocak 2024, 15:05   #1
Çevrimiçi
 
BeSte Kullanıcısının Avatarı
 
Arrow Dişte Oluşan İltihapların Sebepleri

Dişte Oluşan İltihapların Sebepleri

Ağız sağlığı, genel vücut sağlığını etkileyen önemli bir faktördür ve dişlerde oluşan iltihaplar bu dengeyi bozabilir. Dişteki iltihap, çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilir ve ihmal edildiğinde ciddi sorunlara yol açabilir. Bu yazıda, dişte neden iltihap oluştuğunu ve bu durumla başa çıkmanın etkili yollarını ele alacağız.

Plak ve Diş Taşı Birikimi:
Ağız içinde biriken plak ve diş taşı, bakteri oluşumuna zemin hazırlar ve diş etlerinde iltihaba neden olabilir. Plak, dişlerin yüzeyinde biriken bakteri tabakasıdır. Eğer düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımı yapılmazsa, plak zamanla diş taşına dönüşebilir. Diş taşı, diş etleri ile diş arasında bir boşluk oluşturarak bakterilerin burada birikmesine sebep olabilir.

Diş Çürükleri:
Diş çürükleri, bakterilerin diş minesini erozyona uğratması sonucu oluşan oyuklardır. Çürükler, bakterilerin dişin iç kısmına ilerlemesine ve burada enfeksiyon oluşturmasına zemin hazırlar. Çürüklerin tedavi edilmemesi durumunda, diş köklerine kadar ilerleyen enfeksiyonlar diş etlerinde şişmeye ve ağrıya yol açabilir.

Dişeti Rahatsızlıkları:
Dişeti rahatsızlıkları, diş etlerinin iltihaplanmasına neden olabilir. Gingivitis, diş etlerinin kızarması, şişmesi ve kanamasıyla karakterizedir. Eğer gingivitis tedavi edilmezse, diş etleri çekilir ve periodontitis adı verilen daha ciddi bir durum ortaya çıkabilir. Periodontitis, diş eti çekilmesine ek olarak çene kemiğinin kaybına ve dişlerin sallanmasına neden olabilir.

Sistematik Sağlık Sorunları:
Bazı sistemik sağlık sorunları, ağız sağlığını etkileyerek diş eti iltihaplarına neden olabilir. Diyabet, bağışıklık sistemi sorunları ve kalp hastalıkları gibi durumlar, diş etlerinde enfeksiyon riskini artırabilir.
 
  

Yer İmleri

Etiketler
dişte, oluşan, sebepleri, İltihapların


Yayınlama Kuralları

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Forumda'dan Uzaklaştırılan Üyeler ve Sebepleri Papatya Forum Duyuruları 4 29 Nisan 2024 12:04


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:55

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumda.Org, altyapısını oluşturan yazılım olan vBulletin®'i lisanslı kullanmaktadır.
genel forum - genel forum sitesi

Forumda.Org, bir genel forum sitesidir. Bu yüzden bu foruma kaydolan her üye, kontrol edilmeksizin içerik paylaşabilir. 5651 sayılı kanuna göre forum sitemiz yer sağlayıcı kapsamına dahil olmakta olup, içerik sağlayıcı tanımını karşılayan hiç şüphesiz; içeriği üreten, yayımlayan forum üyesidir. Dolayısıyla bildirim almadığımız takdirde içeriklerden yana yükümlülüğümüz doğmamaktadır. Bu itibarla; paylaşılan mesajlar, konular ve görsellerden doğabilecek yasal sorumluluklar da paylaşımı yapan kullanıcıya aittir. Forumda.Org, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyetin görülmesi durumunda bildirimi için İLETİŞİM linkindeki form doldurulursa, ilgili içerik ile ilgili hukuki inceleme yapılacak ve en geç 48 saat içerisinde işlem yapılıp dönüş sağlanacaktır.

5101 sayılı yasayla değişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafından yasaklanmış olup, yasal işlem başlatılması durumunda, paylaşan kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.