15 Şubat 2024, 13:44 | #1 |
|
Triliçe Tarifi
Triliçe Tarifi [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Malzemeler: 5 adet yumurta 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Sütlü sosu için: 3,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı toz şeker 200 g sıvı krema Karamel sosu için: 1 çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 200 g sıvı krema Üzeri için: 1 paket krem şanti Yapılışı: Kremşanti ile triliçe hazırlamak için önce yumurtaları ve toz şekeri bardağa alıp boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile alttan üste karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.170° fırında 10 dakika pişiriyoruz sonra ısıyı 150°ye düşürüp yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Süt, toz şeker ve sıvı kremayı Trileçe süt sosuna uygun bir kapta çırpın ve buzdolabında saklayın. Karamel Sos için şekeri tavamıza alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Rengi dönünce 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edip tereyağını eritin. Son olarak sıvı kremayı ekleyip kısık ateşte sosumuz koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Sıcak kekimizi çeviriyoruz, parşömen kağıdını çıkarıyoruz ve çatalla delikler açıyoruz. soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim. 1 paket kremşanti, bir kısmını süslemek için ayırın ve kalanını kekin üzerine yayın. Çırpılmış kremanın üzerine ılık karamel sosumuzu dökelim. Ayrılmış kremşanti ile süsleyin ve kürdan ile şekil verin. 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet Olsun alıntı |
Yer İmleri |
Etiketler |
tarifi, triliçe |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Laz Kızı Böreği Tarifi | Papatya | Hamur İşleri | 0 | 21 Ocak 2024 15:40 |
Çak Çak Tatlısı Tarifi | Papatya | Tatlılar | 1 | 07 Ocak 2024 20:18 |
Adana - Sıkma Tarifi | Papatya | Hamur İşleri | 0 | 07 Ocak 2024 20:06 |
Kek Dolması Tarifi | Papatya | Pastalar ve Kekler | 0 | 07 Ocak 2024 17:54 |
Puding Dolgulu Kek Tarifi | Papatya | Pastalar ve Kekler | 0 | 07 Ocak 2024 17:45 |
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Forumda.Org, altyapısını oluşturan yazılım olan vBulletin®'i lisanslı kullanmaktadır. genel forum - genel forum sitesi |
Forumda.Org, bir genel forum sitesidir. Bu yüzden bu foruma kaydolan her üye, kontrol edilmeksizin içerik paylaşabilir. 5651 sayılı kanuna göre forum sitemiz yer sağlayıcı kapsamına dahil olmakta olup, içerik sağlayıcı tanımını karşılayan hiç şüphesiz; içeriği üreten, yayımlayan forum üyesidir. Dolayısıyla bildirim almadığımız takdirde içeriklerden yana yükümlülüğümüz doğmamaktadır. Bu itibarla; paylaşılan mesajlar, konular ve görsellerden doğabilecek yasal sorumluluklar da paylaşımı yapan kullanıcıya aittir. Forumda.Org, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyetin görülmesi durumunda bildirimi için İLETİŞİM linkindeki form doldurulursa, ilgili içerik ile ilgili hukuki inceleme yapılacak ve en geç 48 saat içerisinde işlem yapılıp dönüş sağlanacaktır. 5101 sayılı yasayla değişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafından yasaklanmış olup, yasal işlem başlatılması durumunda, paylaşan kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir. |