Genel forum adına her şey bu forumda!  

Geri Git   Genel forum adına her şey bu forumda! > Forumda.Org - Kadın ve Erkeklerin Dünyası > Kadın Hastalıkları > Hamilelik


Gebelikte ve Emzirirken Saç Boyatma


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 29 Şubat 2024, 17:44   #1
Çevrimiçi
 
BeSte Kullanıcısının Avatarı
 
Arrow Gebelikte ve Emzirirken Saç Boyatma

Gebelikte ve Emzirirken Saç Boyatma

Gebeliğin ilk 3 ayında mümkün olduğu kadar saç boyası yapılmamalıdır.Saç boyalarının içerisinde de birçok kimyasal madde mevcuttur.Ancak gebeliğin herhangi bir döneminde bilerek yada farkında olmadan saçlarını boyatan hamilelerin araştırmalar sonucunda bebeklerinde herhangi bir probleme rastlanmadığı gösterilmiştir.

Saç boyalarında bulunan kimyasal maddeler saç derisinden emilerek annenin vücuduna çok az miktarda geçebilir.Bu çok az anneye geçen kimyasallar da bebeğe zarar verecek düzeyde değildir.Günümüzde daha az toksik,organik bitkisel boyalar mevcuttur.En azından saç boyatılacaksa bile bu tür boyaları seçmek daha güvenli olacaktır.

Şu ana kadar yapılan hiçbir araştırmada saçını boyattığı için bebeğinde anomali gibi bir durum yaşayan bir vaka olmamıştır.

Emzirme döneminde de saç boyasının süte geçmesi beklenmeyen bir durumdur o yüzden emzirme sırasında saç boyamanın bir zararı yoktur.

Bu konudaki genel görüşü şöyle özetleyebiliriz.Gebelikte ilk 3 ay saç boyamaktan uzak durmalı,sonraki dönemde çok gerekli değilse doğum sonrasına bırakılmalı,fakat anne için önemli bir durum ise psikolojik olarak çok etkileniyorsa bilinen bir zararı olmadığı için boyatmasına izin verilebilir.
 
  

Yer İmleri

Etiketler
boyatma, emzirirken, gebelikte, saç


Yayınlama Kuralları

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Gebelikte Soda ve Maden Suyu İçmek BeSte Hamilelik 0 29 Şubat 2024 17:43
Gebelikte Çay ve Kahve Tüketimi BeSte Hamilelik 2 29 Şubat 2024 17:40
Gebelikte Yürüyüşün Faydaları Nelerdir? BeSte Hamilelik 0 29 Şubat 2024 17:30
Gebelikte Yürüyüş Ne Kadar Yapılmalı? BeSte Hamilelik 0 29 Şubat 2024 17:29
Gebelikte mutlaka yenmesi gereken yiyecekler neler? BeSte Hamilelik 0 29 Şubat 2024 17:26


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 23:44

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumda.Org, altyapısını oluşturan yazılım olan vBulletin®'i lisanslı kullanmaktadır.
genel forum - genel forum sitesi

Forumda.Org, bir genel forum sitesidir. Bu yüzden bu foruma kaydolan her üye, kontrol edilmeksizin içerik paylaşabilir. 5651 sayılı kanuna göre forum sitemiz yer sağlayıcı kapsamına dahil olmakta olup, içerik sağlayıcı tanımını karşılayan hiç şüphesiz; içeriği üreten, yayımlayan forum üyesidir. Dolayısıyla bildirim almadığımız takdirde içeriklerden yana yükümlülüğümüz doğmamaktadır. Bu itibarla; paylaşılan mesajlar, konular ve görsellerden doğabilecek yasal sorumluluklar da paylaşımı yapan kullanıcıya aittir. Forumda.Org, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. İllegal herhangi bir faaliyetin görülmesi durumunda bildirimi için İLETİŞİM linkindeki form doldurulursa, ilgili içerik ile ilgili hukuki inceleme yapılacak ve en geç 48 saat içerisinde işlem yapılıp dönüş sağlanacaktır.

5101 sayılı yasayla değişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafından yasaklanmış olup, yasal işlem başlatılması durumunda, paylaşan kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.